עולם הפרסום משנה פניו

מהו פרסום? פרסום הוא קודם כל דרך להעברת מידע, והוא קיים מאז ומעולם.

כשאנשי המערות רצו להעביר מידע הם פשוט חרטו על קירות המערה ציורים כדי להעביר מידע ומסרים. ברומי העתיקה היו משתמשים בפרסום להעביר מידע על מלחמות גלדיאטורים. בעבר כשבן אדם היה נואם בכיכר העיר גם זה היה נחשב פרסום.

עולם הפרסום

 

כל מי שאי פעם צפה בסדרה מד-מן או בשמה המקורי, הגברים של מחוז מדיסון, (כן יש מצב ש קופירייטר חשב על השם הזה), בטח יודע ומבין איך פעם היה מתנהל משרד פרסום בצורתו המקורית. ישנה מחלקת מדיה, שתפקידה לדעת איך לחלק את כמות הפרסום ללקוח במדיה השונים (רדיו, טלוויזיה, דיגיטל) הנהלת חשבונות,אין צורך להרחיב, סופרווייזר (מנהל תקציבים), אחראי על התקציבאים במשרד הפרסום שתפקידם לגשר בין הלקוח למשרד ולחלק את כספו של הלקוח בצורה הטובה ביותר. מחלקת הקריאייטיב, היא מורכבת מקופירייטרים (רעיונאים), ארט דירקטורים (מעצבים) שהם אחראים בפועל על הפרסומות שיוצאות מהמשרד והם היוצרים שלהן וגם ממנהלי הפקה האחראים על ההפקות השונות, אחרונה חביבה היא המחלקה האסטרטגית (פלנרים), אחראית לאסוף את המידע על השוק אליו הפרסומת מדברת ומחליטה על המסר הפרסומי שאותו היא מעבירה לקריאייטיב (בריף), מעל כולם יושב המנכ"ל. זה המבנה הסטנדרטי של משרד פרסום גדול. במשרדים קטנים יותר התפקידים מתאחדים ויהיו  אנשים שאחראיים על כמה דברים במקביל.

 

אז איך נהיים פרסומאים?

 

בימינו כל אדם שלמד קורס שיווק דיגיטלי יכול להיות פרסומאי, לא צריך ללכת וללמוד מספר  שנים כדי להפוך לפרסומאי ואף  גם לא צריך לעבוד פיזית במשרד הפרסום, דבר שתורם לכך שענף הפרסום מתרחב בשנים האחרונות בעידן הדיגיטלי גם לפריפרייה ומשרדי פרסום מעבירים שלוחות שלהם לערי הדרום והצפון.

אמנם חלק הארי של שוק הפרסום עדיין מוחזק בידיהם של משרדי הפרסום הגדולים אך גם הם מבינים לאן הרוחות נושבות ומשקיעים נתחים יותר גדולים לדיגיטל, מה שפעם הושקע  בטלוויזיה.

הטלוויזיה שומרת עדיין על מיקומה הוותיק והיציב אבל משרדי הפרסום מזמן הבינו שהכל קורה ברשתות החברתיות ואם פעם היינו רואים תכנית טלוויזיה והיא הייתה הופכת ל"שיחת הברזייה" כיום "שיחת הברזייה" דהיינו הרשתות החברתיות הן הפלטפורמה החזקה ואם אתה לא שם אתה לא קיים. כיום דברים מתחילים ברשת ועוברים לטלוויזיה כמו הרבה תכניות טלוויזיה שהתחילו כתוכניות רשת או טרנדים חולפים ברשתות החברתיות שמגיעים לטלוויזה ולפוליטיקה, היום אפשר להגיד שמה שקובע את סדר היום הוא מה שידברו עליו ברשתות החברתיות ולא מה שידברו עליו בטלוויזיה.

 

בא לי דיגיטלי

למה כל זה קורה בעצם?. נתח השוק השתנה, פעם הלקוחות העיקריים כלומר כוח הקנייה, היו בני 25 ומעלה שהיו צופים בעיקר בטלוויזיה. בשנים האחרונות הגיל של הלקוח הפוטנציאלי יורד והוא מצוי בעיקר ברשתות החברתיות, מהפיכה זו התחילה בעצם מכניסת הסמארטפונים לחיינו, שם אפשר לשים את הסמן על תחילתה של הירידה בהשפעתה של הטלוויזיה המסורתית על חיינו.

Big Media Blog - על שיווק באינטרנט © 2016