פעם, אם היינו נאלצים להתמודד עם לשון הרע, עם ביקורות קשות שעלולות היו לפגוע בעסק שלנו, אז העניין נשאר בתפוצה מצומצמת, באופן יחסי ואפילו באופן אפסי. לא היו לאנשים מן השורה יכולות לפרסם את הביקורות שלהם באופן נרחב. לשם כך, הם היו צריכים לשלם הרבה מאוד כסף בשביל לפרסם בעיתונות הכתובה או ברדיו, הסיכוי שזה היה קורה, היה אפסי, מה עוד שגם היה קל מאוד להתמודד עם זה.
היום לעומת זאת, לא רק שקל מאוד לייצר סיטואציה בה אנחנו מוצאים את עצמנו מתמודדים עם ביקורות או עם טענות מבלי יכולת לספק מענה, אלא שגם יש לזה תפוצה הרבה יותר רחבה, הרבה יותר גדולה. בזכות רשתות חברתיות, אפשר לעשות לנו שיימינג לאדם או לעסק, זה יגיע לאלפי ועשרות אלפי אנשים, ואנחנו לא נוכל להתמודד עם זה בזמן, עד שנוכל להתמודד עם זה, הנזק כבר ייעשה.
מה זה אומר שיימינג ומה אנחנו כן יכולים לעשות נגד זה?
המשמעות של שיימינג בפייסבוק הוא מאוד מובן, נניח לקוח מסוים לא קיבל מאיתנו את השירות שאנחנו רוצים, אז הוא יכול לכתוב פוסט נוקב וקשה עלינו, לדאוג שהוא יופץ אצל כל החברים ובני המשפחה שלו, לדאוג שכולם יגיבו וישתפו אותו, ועם הזמן כל מי שנחשף לפוסט, כבר ידע מה הוא חווה מבלי שיש לנו אפשרות להגיב.
הדרך הנכונה להתמודד עם זה, היא לפנות אל עורך דין שיטפל בכך בכלים משפטיים. ככל שנעשה זאת מהר יותר, כך יש יותר סיכוי שאנחנו באמת נצליח להתמודד עם הבעיה בצורה מושכלת ונוכל להסיר את הפוסט וכל זכר אליו בפייסבוק או ברשתות חברתיות אחרות.
תגובות אחרונות