לפני יותר מעשרים שנה, כשהאינטרנט הפך ציבורי, היו רבים שטענו שהוא יישאר בגדר מקור אינפורמציה ותקשורת בין אנשים ולא יותר מזה. החלום, שאנשים יום אחד יעשו את כל הקניות שלהם דרך האינטרנט, היה נראה עבורם כחלום רחוק שייקח שנים רבות עד שיתגשם אם בכלל. הטענה היתה, שאנשים לא יוותרו כל כך מהר על חווית הקנייה בחנויות וכן לא יסכימו להשאיר פרטי כרטיס אשראי באתרי אינטרנט.
הנתונים שמוצגים מדי שנה, מגלים שאותם אנשים טעו. רק בישראל למעלה מ-3 מיליון אנשים מבצעים קניות באינטרנט, בין אם זה באופן קבוע ובין אם זה בתדירות נמוכה יותר. יתרה מזו, חברות רבות עברו לבצע מכירות או הזמנת שירותים, אך ורק דרך האינטרנט. כיום חלק גדול מכל הנושא של הזמנת שירותי תיירות, כרטיסים להופעות, ותחומים אחרים מתבצעים רק דרך האינטרנט. זה עוד לפני שדיברנו על כל הנושא של חנויות וירטואליות, אשר במקרים מסוימים החליפו חנויות פיזיות אשר נסגרו ועברו לרשת.
הסיבות לגידול במספר הגולשים שמבצעים רכישות באינטרנט ולמהפכה בתחום קשורה, בראש ובראשונה, לטכנולוגיה. איך טכנולוגיה מגדילה מכירות בחנות הוירטואלית? הנה מספר הסברים ודוגמאות לכך:
אבטחה – בניגוד למה שהיה נהוג לחשוב בעבר, יותר ויותר אנשים מסכימים להשאיר פרטי כרטיס אשראי באתרי אינטרנט, מאחר ותקן האבטחה בתחום שופר ברמה משמעותית. היכולת לפרוץ מאגרי אשראי היא נמוכה, מה שמגדיל את רמת הביטחון של כל מי שמבקש לרכוש מוצרים או שירותים באינטרנט.
מידיות – אחד השינויים הטכנולוגיים שעזרו להגדיל את המכירות בחנויות וירטואליות, הן אפליקציות. אנחנו יכולים להזמין מוצר או שירות מכל מקום בכל זמן, דרך מכשיר הסלולר. אנחנו לא צריכים מחשב בשביל זה. כל התהליך הוא הרבה יותר מהיר ופשוט.
שיווק ופרסום – חנויות וירטואליות נהנות מהעובדה שהן יכולות לפרסם את עצמן בפלטפורמות שונות ומגוונות. החל מגוגל, דרך פייסבוק וכלה בדיוור ישיר. זה מקל גם על היכולת שלהן להגיע אל הלקוח אשר מחפש מוצר או שירות וכן מקל על הצרכן להגיע אליהן.
מיקוד בתהליך הבחירה – הטכנולוגיה שיפרה את היכולת של החנויות להציע לנו מוצרים ושירותים בדיוק על פי הצרכים והמידות שלנו.