הרבה מאוד עובדים מרגישים אי נוחות כשהם נדרשים לבקש מהמעסיק שלהם העלאה במשכורת. במקרה של חלק מהם, זה מוביל לא פעם לתסכול, מירמור וזה עלול לייצר תחושה אי נוחה לאורך הזמן. על כן, חשוב לדעת איך לפנות למעסיק בנושא.
מדוע חשוב לבקש העלאה?
בדרך כלל, ההיגיון אומר שאתם מקבלים מהמעסיק שלכם את השכר עליו סיכמתם בראיון העבודה, ביום בו חתמתם על חוזה. בהנחה שהוא לא עשה שום צעד בנושא, אז המעסיק לא שינה את התנאים והשכר נשאר אותו דבר. אתם בוודאי תוהים האם זה מה שמגיע לכם כעבור שנה או שנתיים. אתם יכולים לבדוק במחשבון שכר ואם הגעתם למסקנה שאכן מגיעה לכם העלאה, אז זה הזמן לבקש.
צריך לומר, זכותכם המלאה לבקש העלאה במשכורת אך מעבר לזה חשוב לדעת, עצם זה שהמעסיק שלכם לא העלה על דעת עצמו את השכר שלכם, לא אומר בהכרח שאתם עושים עבודה גרועה. הרבה פעמים עובדים נוטים לחשוב כך, וזה לא נכון. צריך לזכור מעסיקים עוסקים באינספור דברים והם לא בהכרח מודעים, שמים לב, יודעים שהעובדים שלכם מרגישים שהם מרוויחים מעט מדי. לכן זה צריך להגיע מכם.
איך עושים את זה?
כאמור, עליכם לדעת כמה אתם אמורים להרוויח. לשם כך יש מחשבון שכר, יש טבלאות שכר, כלים שאמורים לספק לכם מידע ונתונים אודות השכר שאתם אמורים להרוויח בתפקיד שלכם, על פי מספר השעות שאתם עובדים וכן על פי הוותק שלכם.
הבקשה שלכם להעלאה צריכה להיות סבירה, כלומר, אתם לא יכולים לבקש להקפיץ את השכר בעשרות אחוזים, זה צריך להיות ברמה שהמעסיק יוכל וירצה לעמוד בה. לכן תדרשו מעט יותר ממה שאתם חושבים שמגיע לכם, ואם הוא יציע לכם מעט פחות, תקבלו את ההצעה.
עיתוי הוא הכול
הבקשה להעלאה צריכה להיות בטיימינג טוב. לא כשהעסק נמצא במשבר, לא אחרי שעשיתם טעות בעבודה וגם לא כשלמעסיק אין זמן להתפנות ולחשוב על הבקשה. תמצאו את הזמן הנכון לבקש ממנו ותעשו את זה.
תגובות אחרונות