כולם יודעים שאפליקציות הן שם המשחק היום. האפליקציות יכולות להיות אמצעי על מנת לחזק את הקשר שלכם עם חוג הלקוחות ולתת להם ערך מוסף לשירות עם תוכן שיווקי או אפילו בתור אמצעי להשיג רווחים בפני עצמם. לכל אחד יש את הצרכים והציפיות שלו ואנשים מתחומים רבים בסופו של דבר מעוניינים באפליקציות. אז איך בעצם מתחילים תהליך של פיתוח אפליקציות?
השלב הראשון – אפליקציה כמענה לצורך או בעיה
השלב הראשון בפיתוח אפליקציה הוא בכלל לא שלב טכני אלא שלב רעיוני. אתם לא סתם רוצים אפליקציה אלא אפליקציה מוצלחת. אפליקציה מוצלחת אשר אנשים מעוניינים בה היא כזו העונה על צורך מסוים או פותרת בעיה מסוימת. זה יכול להיות משהו כללי כמו למשל אפליקציה אשר תעזור לנו להגיע ממקום למקום ותודיע לנו על בעיות בדרך; או אפליקציה הרלוונטית לתחום שממנו אתם באים – נניח ויש לכם מסעדה מבוקשת ואתם רוצים להקל על האנשים להזמין מקום אז תפתחו עבורם אפליקציה.
השלב השני – אפיון הרעיון
בעוד השלב הראשון יכול הברקה של רגע אחד בלילה, השלב השני כבר דורש עבודה משותפת עם מומחים לפיתוח אפליקציה. בשלב זה יש לאפיין היטב את האפליקציה וכל הפונקציות השונות שיהיו בה. המטרה של שלב זה היא ליצור איזה תפריט זרימה בשביל המפתחים על מנת שידעו לבנות את האפליקציה בהתאם לצרכים.
השלב השלישי – ממשק המשתמש
בניית אפליקציה היא אינה רק כתיבת שורות קוד, חייבים לקחת בחשבון את ממשק המשתמש. העיצוב הגראפי משחק כאן תפקיד חשוב. אתם רוצים אפליקציה יפה ואסתטית, אך כזו שנוח להשתמש בה. המשתמשים אמורים למצוא את הפונקציות השונות במהירות ולבצע את הפעילויות בקלות. מסיבה זו אפליקציות הן בדרך כל די פשוטות מבחינת כמות הפעולות האפשריות.
השלב הרביעי – כתיבת שורות הקוד
השלב הרביעי הוא לא בהכרח שלב המתרחש לאחר השלישי, אלו הם דברים המתרחשים במקביל. אך זהו השלב שבו מחברים את הכל ביחד ויוצרים את האפליקציה. יש כאן גרפיקה, סאונד ועניינים טכניים רבים.
השלב החמישי – בדיקה
גם כאשר האפליקציה נראית טוב לא ממהרים להוציא אותה מייד לשוק, חייבים לוודא שהיא עובדת היטב. אולי ניסיתם על המכשיר שלכם ונראה שהכל בסדר אך זוהי אינה בדיקה רצינית. אם אתם לא רוצים באגים באפליקציה אתם חייבים בדיקה רצינית ומקיפה הנעזרת בתוכנות מחשב אשר נועדו לצורך זה.
פיתוח אפליקציה בימינו הוא הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. אין צרוך שתנסו להתמודד עם כל השלבים בעצמכם, ישנן חברות קטנות המתעסקות בפיתוח אפליקציות. הן יכולות לעזור לכן החל מגיבוש הרעיון ועד למוצר הסופי.
תגובות אחרונות